top of page

Ik ben een boom

Toen ik laatst iemand op de behandeltafel had die het moeilijk vindt om goed aanwezig te zijn in haar lichaam (met andere woorden, ze schiet snel in haar denken), kreeg ik door dat ik tegen haar moest zeggen: ‘ Ik ben een boom’. Ik aarzelde even. Moest ik echt zeggen ‘Ik ben een boom’? Maar omdat ik inmiddels vertrouw op wat ik aan informatie doorkrijg tijdens het geven van healingen, ook als ik het zelf niet snap, zei ik tegen haar: ‘Doe alsof je een boom bent. Zegen tegen jezelf ‘ik ben een boom’.’ Direct voelde ik haar dieper in haar lijf zakken. En ik zelf ook trouwens! Hoe bijzonder was dit. We moesten er allebei ook erg om lachen. ‘Ik ben een boom’, haha, ja hoor….

De volgende dag sprak ik haar weer even via WhatsApp en ze vertelde me dat ze opnieuw had gelachen om het voorval, maar de zin ‘Ik ben een boom’ wel al een paar keer tegen zichzelf had gezegd. Ze merkte direct dat ze met haar aandacht beter in haar lijf kwam. ‘Het werkt echt, Wen!,’ liet ze enthousiast weten.

Vandaar deze tip. Als je een denker bent en het moeilijk vindt om te aarden, zeg maar af en toe tegen jezelf ‘Ik ben een boom’. Wel als het kan heel bewust. Met al je aandacht erbij. Op het moment dat je tegen jezelf zegt ‘ik ben een boom’, voel je de energie meer in je lijf zakken en de aandacht naar je voeten gaan. Probeer maar eens!


Rustiger in ons hoofd

Als we ons verbinden met de natuur wordt het rustiger in ons hoofd. Je kent wellicht het gevoel hoe je tot rust kom als je een wandeling in het bos maakt. Hoe je zo heerlijk in je fysieke lijf zakt als je aan het wandelen bent. De natuur heeft een enorme transformerende werking als je je daarvoor open stelt. Niet alleen door er fysiek in aanwezig te zijn, maar dus ook door je er in gedachten mee te verbinden. Door er even deel van uit te maken, waar je ook bent: ‘ik ben een boom’. Voel je het?

54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page