top of page

Wat is energetische therapie?

Heb je lichamelijke of mentale klachten, van welke aard ook, dan is je lichaam energetisch uit balans. Met energetische therapie wordt deze onbalans opgespoord en opgelost, waardoor ook het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. 

Signaal lichaam

Het lichaam geeft naar mijn visie niet voor niets een 'signaal' af door middel van een klacht of ziekte. Het lichaam vraagt op die manier om aandacht omdat er iets geheeld wil worden. Onder de meeste klachten ligt niet geuite emotie(s), dan wel een traumatische gebeurtenis. Dat kan van heel lang geleden zijn toen je kind was (komt heel vaak voor), maar ook een blokkade die recentelijk is opgelopen. Alles wat niet wordt geuit of verwerkt, blijft in het energetische pijnlichaam hangen en als daar niets mee wordt gedaan, geeft dat op een zeker moment klachten.

Door hier samen met de cliënt met aandacht en liefde naar te kijken, waarbij ik 'schoonmaak' maar ook als 'kanaal' fungeer,  kan de energie weer vrij stromen en kom je weer in je eigen kracht. 

 

Blokkades

Sommige blokkades in je lichaam uiten zich door pijnklachten, vermoeidheid of ziektes. Andere blokkades hooguit in de vorm van een onbehaaglijk gevoel, onzekerheid of een vage angst. Energetische onbalans ontstaat, zoals gezegd, door negatieve emotionele ervaringen in je (vroege) leven, of zelfs nog eerder. Zelfs een vorige leven kan nog invloed hebben. Maar ook wat je oppikt van alle mensen waar je (emotioneel) verbonden mee bent. 

Het energetisch opheffen van blokkades heeft een gunstig effect op je fysieke lichaam. Klachten worden minder of verdwijnen.

Een greep uit de klachten die ik kan behandelen

Algemene klachten als: uit balans zijn, overgevoeligheid, lusteloosheid, stressklachten/onrustig zijn, slapeloosheid, geestelijke spanningen, vermoeidheid, pijnklachten, chronische klachten.

Lichamelijke klachten als/in: hyperventilatie, luchtwegen, chronische klachten, ontstekingen, oor-neus-keel klachten, darmklachten, overgangsklachten, rug-, nek- en schouderklachten, reumaklachten, gewrichtsklachten, pijn na operatie, hoofdpijn. 

Mogelijkheden: Welkom

Dit kan ik voor je betekenen

Mogelijkheden: Diensten
IMG_3188.JPG

HEALING 

Tijdens een healing (Magnetiseren, Reiki, handoplegging, intuïtieve massage) stem ik mij af op jouw energieveld. Ik voel waar jouw (emotionele) pijnpunten zitten en deze gaan we helen. Onderdeel van de healing is het behandelen van de zeven auralagen en de zeven chakra’s (trechters van energie).  Stagnerende energie gaat weer stromen. Tijdens de healing zal het lichaam (oude) spanningen loslaten. Dat zorgt voor een vernieuwde balans in je energiehuishouding. 

Een healing stimuleert tevens het zelfhelend vermogen van het lichaam waardoor lichamelijke en psychische klanten verminderen of zelfs verdwijnen. Je lichaam wordt opgevuld met positieve energie en levensvreugde. Je komt meer in je kracht.

butterfly-2049567_1920.jpg

READING

De energie in de spirituele wereld heeft een andere frequentie dan de onze. Als medium stem ik mijn energie af op die frequentie en ontvang zo informatie. Persoonlijk krijg ik tijdens een reading de boodschappen in beelden en woorden door. Die bespreek ik op respectvolle wijze met de cliënt. Tijdens een reading gebruik ik tarotkaarten.
Een reading duurt gemiddeld ruim een uur en geeft naast inzichten ook informatie waar je in het dagelijks leven verder mee kunt.   

afbeelding facebook quen.jpg

HEALING EN READING

Een combinatie van bovenstaande sessies. Deze vorm van behandeling is het meest gevraagd.

De sessie begint met een tarotkaartensessie. Ik leg de kaarten naar aanleiding van een specifieke vraag die je hebt of we doen een algemene legging. De informatie die uit de tarotkaartenlegging naar voren komt, neem ik vervolgens mee in de healing. 

healing op afstand witte duiven.jpg

HEALING OP AFSTAND

Meer informatie over healing zie hierboven.
Een afstandshealing bied ik aan met of zonder (video) telefoongesprek vooraf aan de healing. Inclusief een telefoongesprek duurt deze sessie een uur, zonder gesprek vooraf een half uur.

Voor een afstandshealing spreken we een dag en tijdstip af. Je gaat ergens rustig zitten of liggen en ik stem mij op jou en jouw energiesysteem af. Ik laat me hierin leiden. Wat van belang is voor jou is om te weten, krijg ik door. Je kunt fysieke sensaties ervaren tijdens een afstandshealing maar dat hoeft niet. Belangrijk om te weten is dat er energetisch echt het een en ander wordt opgeruimd en je boodschappen krijgt waar je op dat moment iets aan hebt.
Na de behandeling stuur ik je een audio-opname van de healing.

foto blog vrijheid.JPG

QUANTUM TOUCH/ QUANTUM ALLERGY

Quantum Touch is een vorm van healing die werd ontwikkeld door Richard Gordon. Bij deze behandeling wordt de zelfgenezingskracht gestimuleerd door middel van ademhaling- en bewustwordingstechnieken. Ik verhoog mijn trilling en deze hoogfrequente trilling zet de zelfgenezingskracht (de lichaamsintelligentie) in werking van degene die de behandeling ondergaat.

 

De hoogfrequente energie gaat daar waar de cliënt blokkades of pijn heeft op lichamelijk of emotioneel gebied. Bij een behandeling Quantum-Touch wordt meestal begonnen met het uitlijnen van het lichaam. Quantum-touch zorgt ervoor dat het lichaam als het ware de oorspronkelijke stand weer inneemt. Scheefstand kan voor veel pijn zorgen en veroorzaken energetische blokkades. Dit brengt ontspanning in het lichaam waardoor klachten al minder worden.

Na de uitlijning volgt de eigenlijke behandeling. Een Quantum Touch behandeling kan pijn verminderen of zelfs opheffen. QuantumTouch kan bij vrijwel alle klachten op lichamelijk of geestelijk/emotioneel gebied worden ingezet. Denk aan rug- en nekklachten, darm- en maagklachten, scheefstand, voetproblemen, hoofdpijnklachten, ontstekingen, vermoeidheid, chronische klachten, burn-out, traumatische verstoringen, en als ondersteuning bij hart- en vaatziekten en kanker. Deze helende methode kan ook op afstand worden gegeven.

 

Quantum Allergy is dé methode voor allergie, overgevoeligheid en intolerantie (voor producten, geluid etc.), hooikoorts, hsp.

IMG_20191231_121438.jpg

REÏNCARNATIE- EN REGRESSIETHERAPIE

Een andere vorm van healing is een regressie- of reïncarnatiesessie. Bij regressie- en reïncarnatietherapie gaan we ervan uit dat de oorsprong van veel klachten en problemen in onverwerkte eerdere pijnlijke ervaringen ligt.

 

Deze ervaringen kunnen plaats hebben gevonden tijdens je jeugd, tijdens de periode voor je geboorte maar ook in een of meer vorige levens. Bij regressie worden de onbewuste oude ervaringen bewust. Hierbij maken we gebruik van een natuurlijke, lichte trance, waarbij je je zowel bewust bent van jezelf in het verleden, als van het heden. Door je, onder begeleiding van de therapeut, te focussen op de factoren van je probleem, kom je in de regel vrij snel bij de oorzaak ervan in het verleden.

Door oude ladingen en ideeën, verbonden met oude ervaringen uit je jeugd of vorige levens bewust te maken en te verwerken, bevrijd je jezelf van de klachten die ermee verbonden waren. Bovendien kun je je daardoor ook losmaken van de energieën en ladingen die je mogelijk van anderen hebt overgenomen.

 

Elke sessie begint met een kort voorgesprek, waarin de blokkade wordt besproken. Daarna volgt de eigenlijke sessie die ongeveer een uur tot anderhalf uur duurt.

foto coachen.jpg

COACHING

Moeiteloos Coachen is een gecertificeerde methode waarbij ik mensen leer naar binnen te kijken en niet meer naar buiten.  Uitgangspunt is dat iemand al heel en volmaakt is en dat hij of zij niets hoeft te veranderen aan zichzelf. Dus niets moet weg! Het (de pijn, blokkade, nare gevoel etc) gaat pas weg als je naar jezelf hebt geluisterd. Naar je emoties en gedachten. Alles wat het verstand heeft ontkend of onderdrukt, zit nog als een energetische blokkade in het lichaam. Dat voel je NU. Als je hebt toegelaten wat je echt voelt, en daar begeleid ik je liefdevol bij, haal je de lading eraf en laat de pijn jou los. 


Deze methode is geschikt voor mensen die emotionele blokkades ervaren, opgedaan in hun jeugd of op latere leeftijd, tot aan 'stoornissen' als ADHD, Autisme, Borderline, Depressie, Hooggevoeligheid. Voor mensen die met onverklaarbare fysieke pijnen rondlopen, voor mensen die 'vol' zitten met onderdrukte emoties als verdriet, angst, boosheid etc. Voor mensen die uit hun hoofd willen komen. Maar vooral voor mensen die bereid zijn naar zichzelf te kijken.

IMG_20190831_091001.jpg

COACHING IN DE NATUUR

Wandelen in de natuur is dé manier om je hoofd leeg te maken en inspiratie en nieuwe energie op te doen. Als je goed in verbinding bent met je kern en je eigen energie (en daar kan een wandeling in de natuur enorm bij helpen) komen de geïnspireerde acties die je verder helpen op je pad veel sneller naar boven.

Zou jij dat nou ook willen? Zo’n inspirerende wandeling door de natuur waarbij ik je help helder te krijgen wat je volgende stappen kunnen zijn als het gaat om je wensen en je doelen in het leven (en voor je bedrijf wellicht?)  Zodat je daarna met vernieuwde energie geïnspireerde actie kunt nemen? Vanuit je hart en niet omdat het ‘moet’ !

 

Wil je eens bewust voelen wat een wandeling in de natuur met je doet, hoe het is om al wandelend uit je hoofd en in je lijf te zakken, bewust het bos te beleven, de kleuren en geuren op te snuiven zodat je ter plekke al veel meer voelt waar je in het dagelijks leven je focus op mag leggen.  Aan nu eens echt de dingen doen waar je hart een vreugdesprongetje van maakt? Laten we dan eens samen een mooie boswandeling gaan maken. 

Tijdens het wandelen tune ik mij in op jou en jouw vraag (situatie) waarbij al wandelen en gebruik makend van de natuur als metafoor, de antwoorden naar boven komen.

bottom of page