top of page

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is therapie die werkt met de universele energie en de energie van het lichaam. Heb je lichamelijke of mentale klachten, van welke aard ook, dan is je energetisch lichaam uit balans. Met energetische therapie worden blokkades opgespoord en opgelost, terwijl ook het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. 

Blokkades

Blokkades zijn gevoelens van fysieke of geestelijke pijn die zich manifesteren in je lichaam en je denken. Maar blokkades hangen ook in je energieveld. Sommige blokkades in je lichaam uiten zich door pijnklachten, vermoeidheid of ziektes. Andere blokkades merk je helemaal niet op, hooguit misschien in de vorm van een onbehaaglijk gevoel, onzekerheid of een vage angst. De blokkades geven je wellicht een onrustig gevoel, of uiten zich in moeheid. Ze kunnen er al jaren zitten zonder dat je erg in hebt en zijn ontstaan door alle onprettige of negatieve ervaringen in je leven. Ervaringen uit je jeugd, of zelfs nog eerder. Maar ook wat je oppikt van alle mensen waar je (emotioneel) verbonden mee bent.

Gunstig effect

Het energetisch opheffen van blokkades heeft een gunstig effect op je fysieke lichaam. Klachten worden minder of verdwijnen. Energetische therapie is een zachte, liefdevolle manier van helen met aandacht en respect voor de ontvanger. Die voelt zich na een behandeling weer schoon, opgeruimd en vol levensenergie. Energetische therapie stimuleert daarnaast het zelfhelend vermogen van het lichaam. 

Deze vorm van therapie is geschikt voor volwassenen, kinderen en ouderen. 

Een greep uit de klachten die ik kan behandelen

Algemene klachten als: uit balans zijn, overgevoeligheid, lusteloosheid, stressklachten/onrustig zijn, slapeloosheid, geestelijke spanningen, vermoeidheid, pijnklachten, chronische klachten.

Lichamelijke klachten als/in: hyperventilatie, luchtwegen, chronische klachten, ontstekingen, oor-neus-keel klachten, darmklachten, overgangsklachten, rug-, nek- en schouderklachten, reumaklachten, gewrichtsklachten, pijn na operatie, hoofdpijn. 

Signaal lichaam

Het lichaam geeft naar mijn visie niet voor niets een 'signaal' af. Het vraagt om aandacht omdat er iets geheeld wil worden. Het is in de meeste gevallen niet geuite emotie. Dat kan van heel lang geleden zijn toen je kind was (komt heel vaak voor), maar ook een blokkade die recentelijk is opgelopen. Alles wat niet wordt geuit, blijft in het energetische pijnlichaam hangen en dat geeft op een zeker moment klachten. Door hier samen met de cliënt met aandacht en liefde naar te kijken, waarbij ik 'schoonmaak' maar ook als 'kanaal' fungeer,  wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Mogelijkheden: Welkom

Dit kan ik voor je betekenen

Mogelijkheden: Diensten

QUANTUM TOUCH

butterfly-2049567_1920.jpg

READING

Mediumschap is het vermogen om te communiceren met overledenen, of wat wij noemen de spirituele wereld. Als wij doodgaan overlijdt alleen ons stoffelijke lichaam. Je essentie, die je je ziel zou kunnen noemen, sterft niet maar gaat over naar een andere dimensie. Een medium kan contact maken met die essentie. Als medium ben je de boodschapper tussen de spirituele wereld en onze materiële wereld.

De energie in de spirituele wereld heeft een andere frequentie dan de onze. Een medium stemt zijn of haar energie af op die frequentie en ontvangt zo informatie. Vergelijkbaar met een radio-antenne die geluidsgolven opvangt en een radio die het geluid hoorbaar maakt voor iedereen.

Persoonlijk krijg ik tijdens een reading de boodschappen in beelden en woorden door. Die bespreek ik op respectvolle wijze met de cliënt. 
Een reading duurt gemiddeld ruim een uur.  En de ervaring is dat het altijd weer heel verrassend is wat er uitkomt! Maar zeker ook informatie waar je absoluut iets mee kan en je verder helpt op welk gebied dan ook (privé, werk etc) in je leven. En je kunt ook vragen stellen. Echt leuk hoor; om te krijgen maar zeker ook voor mij om te geven!

afbeelding facebook quen.jpg

HEALING EN READING

Een combinatie van bovenstaande sessies. Deze vorm van behandeling is het meest gevraagd.
Tijdens een healing komen er ook vaak boodschappen van de spirituele wereld door of er dient zich een overleden dierbare aan met een mooie boodschap voor de cliënt. Ik laat me hierin ook leiden door mijn intuïtie en wat er bij mij aan informatie binnenkomt.

HEALING OP AFSTAND

healing op afstand witte duiven.jpg
tarotkaarten.jpg

TAROTKAARTEN LEGGING

Een tarotkaarten legging geeft je inzicht in belangrijke levensthema's. Het laat je antwoorden zien op vragen die je hebt als het gaat om werk, wonen, partner, liefde etc.  De tarotkaarten geven op prachtige wijze duidelijkheid in waar je staat, waar je valkuilen liggen en wat je mag doen en kunt verwachten. Bij een legging stem ik mij op jou af waardoor de antwoorden nog helderder naar voren kunnen komen.

Nieuw! (8)_edited.jpg

TAROT PLUS HEALING

De sessie begint met een tarotkaartensessie. Ik leg de kaarten naar aanleiding van een specifieke vraag die je hebt of we doen een algemene legging. De informatie die uit de tarotkaartenlegging naar voren komt, neem ik vervolgens mee in de healing. De totale sessie duurt anderhalf uur.

Vol met inzichten, een helder rustig hoofd, én een energetisch opgeruimd en ‘lekker in je lijf’ gevoel stap je gegarandeerd de deur weer uit!

IMG_20191231_121438.jpg

REÏNCARNATIE- EN REGRESSIETHERAPIE

foto coachen.jpg

COACHING

Moeiteloos Coachen is een gecertificeerde methode waarbij ik mensen leer naar binnen te kijken en niet meer naar buiten.  Uitgangspunt is dat iemand al heel en volmaakt is en dat hij of zij niets hoeft te veranderen aan zichzelf. Dus niets moet weg! Het (de pijn, blokkade, nare gevoel etc) gaat pas weg als je naar jezelf hebt geluisterd. Naar je emoties en gedachten. Alles wat het verstand heeft ontkend of onderdrukt, zit nog als een energetische blokkade in het lichaam. Dat voel je NU. Als je hebt toegelaten wat je echt voelt, en daar begeleid ik je liefdevol bij, haal je de lading eraf en laat de pijn jou los. 


Deze methode is geschikt voor mensen die emotionele blokkades ervaren, opgedaan in hun jeugd of op latere leeftijd, tot aan 'stoornissen' als ADHD, Autisme, Borderline, Depressie, Hooggevoeligheid. Voor mensen die met onverklaarbare fysieke pijnen rondlopen, voor mensen die 'vol' zitten met onderdrukte emoties als verdriet, angst, boosheid etc. Voor mensen die uit hun hoofd willen komen. Maar vooral voor mensen die bereid zijn naar zichzelf te kijken.

IMG_20190831_091001.jpg

COACHING IN DE NATUUR

Wandelen in de natuur is dé manier om je hoofd leeg te maken en inspiratie en nieuwe energie op te doen. Als je goed in verbinding bent met je kern en je eigen energie (en daar kan een wandeling in de natuur enorm bij helpen) komen de geïnspireerde acties die je verder helpen op je pad veel sneller naar boven.

Zou jij dat nou ook willen? Zo’n inspirerende wandeling door de natuur waarbij ik je help helder te krijgen wat je volgende stappen kunnen zijn als het gaat om je wensen en je doelen in het leven (en voor je bedrijf wellicht?)  Zodat je daarna met vernieuwde energie geïnspireerde actie kunt nemen? Vanuit je hart en niet omdat het ‘moet’ !

 

Wil je eens bewust voelen wat een wandeling in de natuur met je doet, hoe het is om al wandelend uit je hoofd en in je lijf te zakken, bewust het bos te beleven, de kleuren en geuren op te snuiven zodat je ter plekke al veel meer voelt waar je in het dagelijks leven je focus op mag leggen.  Aan nu eens echt de dingen doen waar je hart een vreugdesprongetje van maakt? Laten we dan eens samen een mooie boswandeling gaan maken. 

Tijdens het wandelen tune ik mij in op jou en jouw vraag (situatie) waarbij al wandelen en gebruik makend van de natuur als metafoor, de antwoorden naar boven komen.

En dan nu fulltime aan de slag als zzp'e

HEALING 

Healing (Magnetiseren, Reiki, handoplegging, intuïtieve massage) is het via de handen doorgeven van kosmische/ universele energie waarbij blokkades bij de cliënt worden opgeruimd. Stagnerende energie gaat weer stromen en tekorten worden aangevuld. Met magnetisme worden spanningen uit het lichaam gehaald en dat zorgt voor een vernieuwde balans in het energetische omloopsysteem.

De magnetiseur helpt als het ware iemand weer goed in zijn ‘energie-vel’ te komen. Maakt deze schoon en vult het op met schone, kosmische energie.

Tijdens een behandeling, die tussen de drie kwartier tot anderhalf uur duurt, worden de zeven auralagen en zeven chakra’s (trechters van energie) behandeld. Elke auralaag staat voor een bepaald levensgebied. 

Aangezien zowel lichamelijke als geestelijke gezondheidsklachten volgens de theorie van het magnetiseren ontstaan vanuit een energieveld dat uit balans is, wordt magnetiseren toegepast bij een breed scala aan klachten.

Nieuwe energie

Als healer ga ik met mijn handen de verschillende auralagen en chakra’s langs en voel waar er blokkades zitten. Die plekken worden energetische schoongemaakt en weer opgevuld met nieuwe energie, waarbij ik als energetisch kanaal fungeer.

Tijdens een healing, inclusief intuïtieve massage, worden blokkades op een liefdevolle en helende wijze opgeheven.

Een healing stimuleert tevens het zelfhelend vermogen van het lichaam waardoor lichamelijke en psychische klanten verminderen. Je energiehuishouding wordt weer in balans gebracht en je kunt opgeslagen emoties loslaten. Je lichaam wordt opgevuld met positieve energie en levensvreugde. Je komt meer in je kracht.

Quantum Touch is een vorm van healing die werd ontwikkeld door Richard Gordon. Bij deze behandeling wordt de zelfgenezingskracht gestimuleerd van diegene die de behandeling ondergaat. Dit gebeurt door middel van ademhaling- en bewustwordingstechnieken van de behandelaar. Deze verhoogt zijn of haar trilling (levenskracht-energie) en deze hoogfrequente trilling zet de zelfgenezingskracht (de lichaamsintelligentie) in werking van degene die de behandeling ondergaat.

 

Hoogfrequente energie

De hoogfrequente energie gaat daar waar de ontvanger blokkades of pijn heeft op lichamelijk of emotioneel gebied. Bij een behandeling Quantum-Touch wordt meestal begonnen met het uitlijnen van het lichaam. Quantum-touch zorgt ervoor dat het lichaam als het ware de oorspronkelijke stand weer inneemt. Scheefstand kan voor veel pijn zorgen en veroorzaken energetische blokkades. Dit brengt ontspanning in het lichaam waardoor klachten al minder worden.

Na de uitlijning volgt de eigenlijke behandeling. Een Quantum Touch behandeling kan pijn verminderen of zelfs opheffen. QuantumTouch kan bij vrijwel alle klachten op lichamelijk of geestelijk/emotioneel gebied worden ingezet. Denk aan rug- en nekklachten, darm- en maagklachten, scheefstand, voetproblemen, hoofdpijnklachten, ontstekingen, vermoeidheid, chronische klachten, burn-out, traumatische verstoringen, en als ondersteuning bij hart- en vaatziekten en kanker. Deze helende methode kan ook op afstand worden gegeven.

foto quantum touch.jpg

Een andere vorm van healing is een regressie- of reïncarnatiesessie. Bij regressie- en reïncarnatietherapie gaan we ervan uit dat de oorsprong van veel klachten en problemen in onverwerkte eerdere pijnlijke ervaringen ligt.

 

Deze ervaringen kunnen plaats hebben gevonden tijdens je jeugd, tijdens de periode voor je geboorte maar ook in een of meer vorige levens. Bij regressie worden de onbewuste oude ervaringen bewust. Hierbij maken we gebruik van een natuurlijke, lichte trance, waarbij je je zowel bewust bent van jezelf in het verleden, als van het heden. Door je, onder begeleiding van de therapeut, te focussen op de factoren van je probleem, kom je in de regel vrij snel bij de oorzaak ervan in het verleden.

Door oude ladingen en ideeën, verbonden met oude ervaringen uit je jeugd of vorige levens bewust te maken en te verwerken, bevrijd je jezelf van de klachten die ermee verbonden waren. Bovendien kun je je daardoor ook losmaken van de energieën en ladingen die je mogelijk van anderen hebt overgenomen.

 

Elke sessie begint met een kort voorgesprek, waarin de blokkade wordt besproken. Daarna volgt de eigenlijke sessie die ongeveer een uur tot anderhalf uur duurt.

Meer informatie over healing zie hierboven.
Voor een afstandshealing spreken we een dag en tijdstip af. Je gaat ergens rustig zitten of liggen en ik stem mij op jou en jouw energiesysteem af. Ik laat me hierin leiden. Wat belangrijk voor jou is om te weten, krijg ik door. Je kunt fysieke sensaties ervaren tijdens een afstandshealing maar dat hoeft niet. Belangrijk om te weten is dat er energetisch echt het een en ander wordt opgeruimd en je boodschappen krijgt waar je op dat moment iets aan hebt.
Na de behandeling stuur ik je binnen twee dagen een uitgebreid verslag van wat ik heb gedaan en waargenomen.

bottom of page