top of page

Verhalen uit de praktijk: via regressie weer verbinding met je hoger bewustzijn

Onbewuste moeilijke of pijnlijke ervaringen uit het verleden kunnen veel invloed hebben op je huidige gevoelens van veiligheid, innerlijke zekerheid en je levenshouding naar buiten toe. Die ervaringen kunnen liggen in je jeugd, maar ook tijdens de periode voor je geboorte of zelfs in een of meer vorige levens.


Onbewuste ervaringen bewust maken

Een regressie-of reïncarnatie sessie is een prachtige methode om deze oude onbewuste ervaringen bewust te maken en te helen. Je bevrijdt jezelf van klachten die ermee verbonden waren. Bovendien kun je je door middel van een regressie-of reïncarnatie sessie ook losmaken van de energieën en ladingen die je mogelijk van anderen hebt overgenomen.

Wat ik opvallend genoeg in de praktijk merk is dat ook in de ‘reguliere’ healing- en readingsessies de laatste tijd steeds vaker spontaan beelden uit vorige levens naar boven komen. En dat is mooi want het helpt, zoals gezegd, enorm bij het bewustwordingsproces waar iemand in zit.


Deur dicht

Dat was onlangs ook de ervaring van een cliënt die met de vraag kwam waarom ze zo’n moeite had om de verbinding met haar hoger bewustzijn te voelen. Een zeer sensitieve vrouw die de laatste jaren al veel meer vanuit haar hart leeft. Maar ze vertelde dat ze ergens nog een duidelijke verbinding met haar goddelijke bron, met het licht binnenin haar, mist.‘ Als ik verbinding probeer te maken, is het alsof er direct een deur dicht gaat,’ zegt ze. In onze sessie laat ik haar eerst via haar lichaam kennis maken met haar goddelijke bron. De oefening lukt in eerste instantie goed, maar al snel verdwijnt het beeld. Ze vindt het moeilijk de oefening verder te doen. Dat is oké. Het bevestigt de blokkade.

Even verderop in de healing vertelt ze dat ze de neiging heeft haar hoofd weg te draaien. ‘Alsof ik mijn neus voor iedereen optrek,’ verklaart ze. Als ik haar vraag dieper op dat gevoel in te gaan, komen er spontaan beelden uit een vorig leven bij haar naar boven. Ze ziet zichzelf als een hoge priesteres met een hele belangrijke maatschappelijke functie. ‘Echt heel hoog,’ zegt ze nog.


Hoge priesteres

Haar beelden kloppen met mijn eerdere waarneming tijdens onze intake. Ze deed me denken aan een hoge priesteres. En ik voelde dat ze in die hoedanigheid een hele nare ervaring heeft meegemaakt. Een ervaring die ervoor heeft gezorgd dat ze haar verbinding met het goddelijke in zichzelf kwijt raakte.

Wat ze in de healing vervolgens ervaart is dat haar houding in dat leven haar uiteindelijk duur is komen te staan. Dat blijkt als ze even later zichzelf in een spiraal van licht omhoog ziet gaan. Steeds hoger en hoger. ‘Ik zweef,’ zegt ze. ‘En het voelt heel licht.


Ik zie ook een soort bol van fel licht in de verte waar ik naartoe wordt getrokken. Dat gaat als vanzelf.’ En daar, in die lichtsferen, zegt ze even te willen blijven. Om tot rust te komen. Zo voelt het voor haar en dat klopt.


Nadat cliënte een tijdje in het licht heeft vertoefd, voelt ze dat ze weer naar beneden getrokken wordt. Ze zegt: ‘Ik ga nu weer naar beneden en het wordt donker. En ik voel weerstand. Ik voel dat ik geen zin heb. Maar ik weet ook dat ik niet terug kan.’ Ze laat weten in een donkere ruimte terecht te komen. Ik kijk met haar mee zodat ze zich veilig blijft voelen en ik vraag haar zich over te geven aan de weerstand die ze voelt. En terwijl ze de weerstand toestaat er te zijn en ze die ook helemaal doorvoelt, wordt de donkerte ruimte waarin ze zich begeeft lichter. Ze ontspant.


Met een reden op aarde

Ze kan vervolgens volledig accepteren dat ze weer een leven op aarde is aangegaan. Bovendien voelt ze nu ook dat ze hier met een reden is. Het sterkt haar in het nemen van de volle verantwoordelijk om haar zielenpad te lopen. Dat geeft haar rust. We kunnen de sessie nu verder op een dieper niveau vervolgen.


Zo is duidelijk geworden dat een heftige ervaring uit een vorig leven haar al die tijd in de weg heeft gezeten om de verbinding met haar hoger bewustzijn te voelen.

Diep van binnen had ze daardoor eigenlijk nog steeds geen zin om hier op aarde te zijn. De sessie en de regressie-ervaring hebben haar de heling gegeven die ze nodig had om digoddelijke verbinding met haar hoger bewustzijn weer te openen én haar leven hier op aarde te omarmen.


Vragen of interesse?

Heb jij ook een vraag over je bewustwordingsproces, ervaar je blokkades in je spirituele proces of wil je meer helderheid over je persoonlijke groei? Kom dan eens langs voor een helende sessie bij Quen. Bel of mail me voor meer informatie. Tel. 06 36417646. Je bent meer dan welkom!


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page