top of page

Verhalen uit de praktijk; slaaf in een vorig leven

Het komt voor dat een cliënt tijdens een healing-sessie spontaan beelden doorkrijgt uit een vorig leven. Dat was onlangs ook zo bij vaste klant Anita, een oudere dame van achter in de zeventig jaar. Ik geef de healingen bij haar thuis omdat ze wat slecht ter been is. Anita is een hele spirituele dame die in haar jonge jaren de tijd ver vooruit was met het geven van Reiki.

De laatste keer dat ik bij haar was, vertelde ze halverwege de behandeling dat ze toch altijd ergens heel diep van binnen het gevoel heeft dat ze niet mag genieten. Dat echt kunnen genieten en blij zijn eenvoudigweg niet voor haar zijn weggelegd. Voor mij aanleiding om daar samen met haar verder op in te gaan. Terwijl ik haar vraag contact te maken met dat gevoel, komen er bij haar beelden naar boven die, zo blijkt al snel, alles te maken hebben met een vorig leven.


Oude put

‘Ik zie een put’, begint ze te vertellen. ‘Zo’n oude put die je vroeger in kleine dorpen zag. Ik zie mezelf met van die metalen enkelboeien om. Van die boeien die slaven moesten dragen. Volgens mij ben ik een slaaf en ben ik in die put gegooid,’ vertelt ze. ‘En ik heb het gevoel dat ik niet meer leef.’

‘Hoe ben je daar gekomen?, ‘vraag ik. (Dit gebeurt trouwens allemaal in een rustige en ontspannen sfeer en in vertrouwen). Ze zegt: ‘Ik ben een slaaf en ik heb mezelf op de een of andere manier weten te bevrijden. Maar ik ben gepakt en in de put gegooid.'

Ze vervolgt: ‘En ik voel me heel schuldig dat ik in eerste instantie wel mezelf, maar niet andere slaven heb geholpen om zich te bevrijden. Ik heb alleen aan mezelf gedacht. Ik heb gefaald.’ En ze begint te huilen. Nu voor mij duidelijk is waar haar diepe gevoel van niet mogen genieten vandaan komt, vraag ik haar de tranen toe te laten. Haar verdriet uit dat vorige leven nog één keer helemaal te doorvoelen. Want ik weet, als ze hier doorheen is, zal dat pijnlijke, weggestopte gevoel van ‘niet mogen genieten’ waar ze in dit leven last van heeft, geheeld zijn. Dan zal ze rust voelen en acceptatie. En zo gebeurde het gelukkig ook, want ze kon het verdriet helemaal toelaten.


Helen op zielsniveau

Omdat ik kan ‘meekijken’ kan ik haar ook meegeven dat de omstandigheden er toen niet naar waren om ook de andere slaven te bevrijden. Dat ziet ze nu ook en samen met het toelaten van het verdriet maakt dat ze de hele ervaring op zielsniveau heeft kunnen helen.


Ik vind het iedere keer weer prachtig te ervaren hoe emoties die in het lichaam zijn vastgezet, en die we dus ook mee kunnen nemen vanuit een vorig leven, geheeld kunnen worden door ze nog een keer te voelen. De aandacht te geven. De emotie voelt zich gezien, gehoord en dan laat het jou los, in plaats dat je je best moet doen om ‘iets’ los te laten. Met deze helende ervaring van een pijnlijke gebeurtenis uit een vorig leven, heeft deze cliënte energetisch ruimte kunnen scheppen om wél blij te mogen zijn. Om wél van het leven te genieten. Er was opluchting en lichtheid!

Regressie-sessie

Het zijn vaak van die gevoelens waar je je vinger niet echt op kan leggen, die zomaar kunnen stammen uit een ervaring uit een vorig leven. Een regressie-sessie kan daar veel inzicht in geven en helend werken. Wil je dat ook eens ervaren? Kijk voor meer informatie op mijn site www.quen.info of bel/mail me voor het maken van een afspraak via 0636417646


41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page