top of page

Verhalen uit de praktijk: het verlangen naar vrijheid

Het verlangen naar vrijheid. Ik las er laatst iets interessants over bij de dagenergie van de Tzolkin (kinweb.eu). Over wat (innerlijke) vrijheid nou eigenlijk is. Is vrijheid dat je alles kunt zeggen en doen wat je zelf wilt? Is vrijheid dat je je werkzaamheden zelf kunt indelen? Of is vrijheid dat je ongebonden door het leven gaat?


Durven voelen wat je ervaart

Het gevoel van vrijheid zal voor iedereen anders zijn, maar de Tzolkin boodschap was dat je gevoel van vrijheid voortkomt uit de manier waarop je met je omstandigheden omgaat. En dat je het verlangen naar vrijheid beter kunt vervangen door ‘ik ben vrij’ .

De Tzolkin legde uit dat wanneer je steeds maar verlangt naar vrijheid, dat dit in essentie betekent dat je niet echt wilt voelen wat je ervaart. Je wilt wat je voelt ontvluchten. Je gebruikt daarbij je denken om aan je omstandigheden te ontsnappen.

Het 'moeten'

Het verlangen naar vrijheid, vrij zijn, kwam deze week ook naar boven bij een klant van mij. Toen we het energetisch gingen onderzoeken kwam allereerst het woordje ‘moeten’ omhoog. Toen ze helemaal in het (zware) gevoel van ‘iets moeten’ (en

dus niet vrij voelen) dook, kwamen er verschillende emoties naar boven. Zoals het in haar jeugd niet gezien en gehoord voelen. En door haar omgeving als een lastig kind worden bestempeld.


Dat zorgde er voor dat ze zich al heel jong is gaan aanpassen. Het aanpassen om aan de verwachtingen van haar omgeving te voldoen, betekende voor haar iets ‘moeten’ tegen haar eigen natuurlijke ‘zijn’ in.

Ze zag zichzelf als klein meisje zitten in het gras. Én opnieuw ervaarde ze hoe eenzaam ze zich toen voelde. Zo klein als ze was, had ze haar vrije ziel en haar levenskrachtige gevoel van vrijheid, moeten indammen om te overleven. Om er bij te horen.


'Vrijheid zit 'm in je eigen kracht'

Na deze oude kindpijn de ruimte te hebben gegeven in de healing, kwam er een prachtige zin bij haar naar boven: Vrijheid zit ‘m in je eigen kracht! Met andere woorden, je krijgt een vrij gevoel als je vanuit je eigen kracht gaat leven. Dat was voor haar een mooie eye-opener. Het maakte direct ook een einde aan het constante wiebelgevoel die ze ervaarde tussen haar hart en haar hoofd😇.. .


Tussen het hartsverlangen (het verlangen om volgens haar eigen vrije natuur en eigen normen en waarden te leven) en de beperkende overtuigingen waarmee ze was opgegroeid en waaraan ze had moeten voldoen (haar hoofd). Ook had ze vroeger (in dit én vorige levens) ervaren dat wanneer ze voor haar eigen vrijheid ging, die beslissing niet goed afliep. Al met al zat er een behoorlijke blokkade op het thema ‘innerlijke vrijheid’.


Keuzes maken vanuit je gevoel

De blokkade is bewust gemaakt en geheeld. Nu kan ze keuzes maken vanuit haar eigen kracht en haar eigen gevoel. En dat ook naar haar omgeving kenbaar te maken. Want de boodschap was duidelijk: ga leven vanuit je eigen kracht, naar wat goed voelt voor jou, en de dingen waar je mee worstelt, zullen op z’n plek vallen. Of zoals de Tzolkin zegt: 'Werkelijke vrijheid is om voor jezelf en het waarmaken van je dromen te kiezen.'


Ook ontdekken waar jij een blokkade ervaart waardoor je niet in je eigen kracht komt? Kom dan langs voor een healing- en readingsessie. Mail me op wendy@quen.info of bel 06 36417646.


(Foto: Rasel Ahmed, Vecteezy.com)36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page