top of page

Verhalen uit de praktijk: bijzonder verzoek overleden echtgenoot

Nancy kwam voor de eerste keer naar mij toe voor een sessie in 2019. Een hele sterke vrouw die al jaren de zorg had voor haar man Boudewijn die op jonge leeftijd de ziekte frontotemporale dementie had gekregen. Een ziekte die zich kenmerkt door persoonlijkheidsverandering, verlies van emoties, verlies van empathie en passiviteit. Hij woonde inmiddels al een aantal jaren niet meer thuis. Boudewijn kon zichzelf niet meer uiten door middel van taal. Gelukkig nog wel door lichamelijk contact te maken in de vorm van hand vastpakken, kusjes en knuffels geven. Nancy en Boudewijn bleven ook tijdens zijn ziekte een krachtige verbondenheid en liefde voor elkaar voelen. Nadat Nancy acht jaar voor haar man had gezorgd, overleed hij medio 2020.


Toen Nancy ruim een half jaar na zijn overlijden voor een healing en reading bij mij kwam, was ze niet alleen. Al direct bij haar binnenkomst voelde ik dat Boudewijn mee was gekomen. Ze had het zelf ook al gevoeld toen ze in de auto op weg was naar mij, vertelde ze. En de tranen zaten hoog. Enigszins verbaasd was ik wel toen Boudewijn mij heel duidelijk liet weten dat hij de healing en reading aan zijn vrouw sámen met mij wilde doen. Ik was even van mijn stuk gebracht. Een dergelijke vraag had ik nog niet eerder gehad, maar natuurlijk wilde ik graag aan zijn verzoek voldoen.


Aan zee

Nancy ging op de behandeltafel liggen en al snel liet Boudewijn mij zien waar hij zich nu bevond en hoe het met hem ging. Toen hij nog gezond was, was hij een hele krachtige, extraverte en positief ingestelde persoonlijkheid geweest. Zijn ziekte had hem letterlijk en figuurlijk een gevangene van zijn eigen lichaam gemaakt. Nu was hij weer vrij, maar hij was nog wel een beetje onrustig en wilde heel graag contact met zijn vrouw én meedoen aan de healingsessie. Hij was op zijn favoriete plek aan zee, in een fijne strandstoel met uitzicht op het strand en nodigde zijn vrouw uit om in gedachten bij hem te komen zitten. Dat deed ze en samen namen ze de tijd om uitgebreid ‘bij te praten’. Nancy ging helemaal op in het liefdevolle contact met haar overleden man. Praatte met hem, vertelde hem dat ze enorm veel van hem hield en dat het goed was nu. Boudewijn gaf mij vanaf de andere kant van de sluier helder en duidelijk aan welke informatie ik aan zijn vrouw mocht overbrengen. Later vroeg hij of ook zijn twee kinderen erbij mochten komen zitten. Nancy haalde in gedachten hun twee prachtige kinderen erbij en als gezin zaten ze daar nog een tijdje in stilte van elkaar te genieten.

Het was bijzonder hoe de overleden Boudewijn mij hielp in de healing en reading aan zijn vrouw. Hij wist precies wat er nodig was. Voor Nancy. Maar ook voor hemzelf. Want ook Boudewijn bleek behoefte bleek te hebben aan een healing. Hij had de wens om in energetisch contact met zijn vrouw te kunnen verwerken wat er in zijn fysieke leven was gebeurd. Zo mochten ze samen nog een stukje helen bij, maar vooral in contact mét elkaar. Het was mooi te merken hoe diep hun zielsverbinding was. En dat ze op deze manier, tijdens onze healingsessie, ze op een hele liefdevolle manier nog even konden ‘bijpraten’. Gevoelsmatig konden uitwisselen waar ze allebei emotioneel doorheen waren gegaan. Dat had Nancy nodig, maar Boudewijn net zo goed. Dat was wat hij mij duidelijk liet merken.


Verder op hun eigen pad

Hun zielsband zal onverminderd sterk blijven, maar het was tijd geworden dat ze allebei verder konden gaan op hun eigen pad. Nancy hier op aarde en Boudewijn aan de andere kant van de sluier. Al vanaf het moment dat Nancy binnenkwam, voelde ik dat er drie sessies voor ‘nodig’ waren om deze twee bijzondere mensen te helpen helen en weer in hun eigen kracht te brengen. Zo konden ze allebei, in intense verbondenheid, elkaar opnieuw helpen bij hun bewustwording. Na de laatste en afsluitende sessie was het ook goed. Voelde het ook voor Nancy rond. Ze was klaar om haar leven hier op aarde voort te zetten. Ze was klaar om een nieuw leven te omarmen. Nog steeds in een liefdevolle verbondenheid met haar overleden man, maar met een open hart voor nieuwe mooie ervaringen hier op aarde.

(Namen zijn gefingeerd in verband met privacy)

148 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page