top of page

Moederliefde vanaf de andere kant van de sluier

Geloof in jezelf! Dat was onlangs de boodschap die ik van mijn moeder

doorkreeg tijdens mijn dagelijkse ochtendritueel van meditatie en afstemming. Het was het antwoord op een vraag die ik naar aanleiding van een tarotcursus die ik momenteel volg, het universum in had geslingerd. Het was heel fijn om weer contact met haar te voelen. Niet heel vaak laat ze zichzelf zien als ik afstem op de spirituele wereld. Met mijn overleden vader heb ik wel altijd heel gemakkelijk contact. Hij heeft mij ook vanaf de allereerste stappen op het pad van mediumschap begeleid. En doet dat nog steeds. Hij is eigenlijk altijd op de achtergrond aanwezig. Heel mooi is dat. Maar met mijn moeder is dat een ander verhaal. Mijn moeder is in haar leven extreem veel ziek geweest. Tot twee keer aan toe bijna met fatale gevolgen. Ze heeft tot aan haar overlijden in 2003 een zwaar leven gehad. Heel lang na haar overlijden was ze dan ook niet ‘beschikbaar’ of aanwezig om contact mee te maken. Ze moest eerst heel erg bijkomen van haar aardse ervaringen die vanaf jong in het teken hadden gestaan van pijn, ziekte, angst…..overleven dus.


Haar energie

Maar recentelijk kwam ze op een ochtend dus heel helder door. Het was zo fijn om haar energie weer te voelen. Ze liet me tot mijn grote verrassing ook voelen hoe het is om je als kind helemaal door je moeder omarmd, geborgen en veilig te voelen. Dat heb ik helaas door haar ziekte moeten missen als kind. Ze kon als moeder niet geven wat er nodig is voor een kind om op een veilige en geborgen manier je eigen identiteit te ontwikkelen. Maar tijdens die afstemming voelde ik

me zó gezien door haar. Zo opgenomen in haar moederschoot als het ware. Ik voelde de kracht in mijn eigen bekken, waar onze vrouwelijke kracht zetelt, toenemen. Ze was helemaal honderd procent even moeder voor mij. Ik mocht weer heel even kind zijn en me veilig wanen in haar volle aanwezigheid en bescherming. Ik mocht heel even onbezorgd kind zijn. Nu is zij zover dat ik meer contact met haar kan gaan maken. Ik voel haar bemoedigende aanwezigheid ook veel vaker nu. Ik voel me veilig nu ik haar weer gevoeld heb. Al is het dan op een niet-fysieke manier. Ik voel me geborgen en gesteund op een warme, moederlijke wijze. Ik moest er weer aan denken vandaag, tijdens Moederdag. Het was een prachtig geschenk..


69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page