top of page

Verhalen uit de praktijk: Met je hele ziel en zaligheid op aarde willen zijn

Ik vertoef graag in hogere sferen. Ik vind het fijn om me in stilte af te stemmen op de spirituele wereld. De verbinding met het ongeziene doet me goed en geeft me rust. Het is ook fijn om me op die manier vrij te voelen van de aardse zwaarte.

Ik vind de aardse werkelijkheid (lees: dualiteit) soms lastig. Toch schuilt hierin een gevaar. Als je niet volledig met je ziel en zaligheid op aarde kunt zijn, durf je dan op diezelfde aarde wel te laten zien wie je van binnen bent?


Hoe belangrijk het is om als ziel stevig verankerd te zijn in je fysieke lichaam, kwam onlangs naar voren tijdens een sessie met vaste klant Sandra (naam gefingeerd). Sandra vertelde dat ze zich de laatste tijd opvallend snel geïrriteerd voelde. Met name naar haar man, een hele lieve, nuchtere en aardse persoonlijkheid.

Toen ik haar vroeg die irritatie in gedachten weer op te roepen en dat gevoel in te gaan, vertelde ze dat er een beeld naar voren kwam waarin ze zichzelf zag zweven boven het aardoppervlak.


‘Het lijkt wel of ik op zoek ben naar een plek waar ik mijn voeten kan neerzetten,’ zei ze met verbazing. ‘Ik blijf maar zoeken.’ ‘Hoe voelt dat?’, vroeg ik. ‘Het voelt alsof ik leef vanuit mijn romp en niet vanuit mijn hele lichaam. Het is net alsof mijn benen niet meedoen,’ antwoordde ze. Om er direct aan toe te voegen: ‘Is dat misschien de oorzaak van het feit dat ik al mijn hele leven last heb van beenblessures?’ Dat kon ik beamen en in de daaropvolgende oefening waarbij ze contact legde met één van haar spirituele begeleiders, werd haar duidelijk dat ze hier is om als ziel een aardse ervaring op te doen.


In balans komen

‘Er wordt me verteld dat de aardse ervaring mijn ziel helpt om in balans te komen,’ zei ze. ‘Bovendien wordt me nu ook duidelijk dat daar mijn gevoel van veiligheid ligt. In het helemaal aanwezig zijn in mijn lichaam en het voor de volle honderd procent aangaan van het aardse leven.’ Dat was een mooie boodschap en Sandra kon nu ook zien dat het geïrriteerde gevoel naar haar (aardse) man niets anders was geweest dan een spiegel. Een spiegel die de boodschap in zich droeg dat ze meer aandacht mocht besteden aan de aardse kant van haar bestaan. En dat ze dus meer mocht ‘indalen’ in haar fysieke lichaam. Maar vooral dat ze mocht besluiten om er hier in de aardse werkelijkheid voor haar gevoel helemaal ‘voor te gaan’.


Je lichaam bewonen

Sandra is geen uitzondering. Onbewust voelen veel mensen maar voor een gedeelte de aanwezigheid van hun ziel (hun pure en zuivere ‘zijn’) in hun lichaam. Hoe komt het dat je als ziel niet volledig je lichaam bewoont? Dat heeft alles te maken met veiligheid. Met je veilig voelen in en met je eigen lijf. Maar ook met je veilig voelen op aarde. Nare ervaringen in je jeugd kunnen je angstig hebben gemaakt en daarmee je basisveiligheid hebben aangetast. Dat kunnen traumatische ervaringen zijn geweest, maar ook minder heftige. Om de onveilige situatie aan te kunnen, trek je je als ziel als het ware een stukje terug uit je lichaam. Zo voel je de angst minder. Maar daarmee is je veilige gevoel om te zijn wie je bent op deze aarde, weg. Je gaat leven vanuit je hoofd om controle te houden over je gevoel en over dagelijkse situaties. Je komt in de welbekende overlevingsstand.


Weerstand tegen het leven

Als je in de basis niet met beide voeten bewust op de aarde staat omdat je je door omstandigheden hebt terug getrokken, loop je op latere leeftijd tegen mentale issues aan of krijg je fysieke kwalen. De weerstand tegen het leven (want dat is het eigenlijk) kan zich op allerlei manieren uiten en is soms heel subtiel en onbewust. De heling zit ‘m in leren je veilig te voelen in en met jezelf. Dat kan door opnieuw bewust contact te maken met je lichaam (en met je klacht), te luisteren naar je gevoel én de verbinding te voelen met Moeder Aarde. Als je meer in verbinding komt met je lichaam en je eigen lichaamstaal gaat verstaan, ga je je steviger voelen van binnen. Meer met beide benen op de grond. En wie stevig op de grond staat, en verbinding heeft met Moeder Aarde, voelt zich veiliger. Wie zich helemaal veilig voelt, heeft geen moeite te laten zien wie hij of zij is….


(FotoL Djapo.be via Printerest)


39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page