top of page

Leegmaken van een vol hoofd

Als je merkt dat je een vol hoofd hebt, dat je gedachten zich maar steeds aan je opdringen, dan kun je even op een rustige plek gaan zitten en denkbeeldig naar een plaats of locatie gaan, waar je je helemaal lekker en ontspannen voelt. Dat kan een plaats zijn waar je al eerder bent geweest en waar je mooie herinneringen aan hebt als het gaat om je helemaal jezelf en gelukkig te voelen. Maar je kunt ook een dergelijke plek verzinnen. Als ik merk dat ik maar blijf piekeren, of eigenlijk zijn het talloze gedachten en hersenspinsels die maar voorbij blijven komen, dan ga ik in mijn hoofd bewust naar de plek waar ik me helemaal kan ontspannen. Voor mij is dat een mooie, zonnige open plek in het bos. Een meer met helder schoon water met daaromheen allemaal bomen. Ik lig daar heerlijk in het water te dobberen. Zwem wat heen en weer en voel de zon door de takken van de bomen heen op mijn huid. Ik ben heerlijk ontspannen. Helemaal gelukkig. Geen zorgen. Alleen maar zijn en genieten. Er heerst een weldadige rust op deze plek en ik voel me heel erg gelukkig. Zo in mijn eentje. Op die plek. Niets hoeft. Niets moet. Ik mag alleen maar genieten.

...........

Als ik deze oefening doe en ik zak ook echt helemaal weg in die beleving, dan heeft dat een ontspannend effect op mijn lijf. Ik verzacht. Ik ga meer in mijn lijf. De drukte in mijn hoofd verdwijnt.

Probeer het maar 's!


29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page