top of page

Als van binnen het licht weer aan gaat

Niets is zo ‘onvoorspelbaar mooi’ als werken met de goddelijke, universele energie en intelligentie. Ik ervaar dat telkens weer tijdens sessies. Onvoorspelbaar mooi omdat ik 1: ook nooit precies weet wat er gaat gebeuren en 2: me zó geleid voel, en de boodschappen zó helder doorkomen dat ik alleen maar hoef te volgen.


Instructies

Zoals onlangs bij een cliënte waarbij ik vanaf het begin duidelijke instructies krijg over welke muziek ik moet opzetten: Native American Flute muziek in dit geval. Muziek die ik normaliter niet gebruik. Maar blijkbaar is dat wat er nodig is voor deze sessie.

Vervolgens worden we getrakteerd op een luid krijsen van een kraai. Ook zo’n ‘spirituele boodschapper. We zien ‘m niet maar horen hem des te beter. Waarschijnlijk zit 'ie ergens dicht bij het raam. Hele verhalen heeft ‘ie, heel aandoenlijk. Het voelt echt alsof ‘ie ons iets te vertellen heeft. Ik moet er hartelijk om grinniken en cliënte ook. ‘Ik dacht eerst nog dat het bij de muziek hoorde', zei ze, 'maar toen ik jou hoorde grinniken, begreep ik dat ie ergens buiten zit.’ We besluiten de betekenis van de kraai later op te zoeken.


Pijnpunten voelen

Tijdens healingsessies word ik geleid, maar ik voel ook plaatsvervangend. Zo voel ik waar de (emotionele) pijnpunten bij mijn cliënten zitten. Tijdens deze sessie overvalt me een sterk gevoel van innerlijke leegte. En word ik geleid naar een plek net onder de derde chakra. Ik vraag haar met haar aandacht naar die plek te gaan. Ze ziet een donkere, grote vlek. Ik voel vervolgens dat ik heel langzaam met mijn handen de leegte uit haar lichaam mag ‘trekken’. ‘Terwijl jij bezig was, voelde ik die grote plek van binnen steeds kleiner en kleiner worden,’ licht cliënte daarna lichtelijk verwonderd toe.


Zielsreset

Dan krijg ik het signaal om cliënte te vragen op haar buik te gaan liggen. Terwijl ik met mijn handen haar bovenrug voel, krijg ik het beeld dat we worden omringd door een groep spirituele wezens, zittend in een kring en gekleed in witte gewaden.

Zijn zijn er om ons te begeleiden in wat er vervolgens mag gebeuren op energetisch niveau: een totale reset. Alles wat oud is en haar niet meer dient, wordt losgelaten en vervangen door schone zuivere energie. Nieuw licht wordt ingebracht. Later vertelt cliënte dat ze het gevoel heeft alsof het ‘licht’ is aangegaan. 'Het was alsof opeens alles helderder werd. Niet alleen in mijn hoofd maar ook letterlijk hier in de kamer,' zei ze. 'Het is net of ik met een andere blik de wereld in kijk. Ik voel me zó anders.' Wat ik nog zag na afloop was een klappende groep begeleiders aan de andere kant van de sluier. Haha… Zo bijzonder!


Het was een indrukwekkende sessie. En een bijzondere aanvulling op de tarotreading die we vooraf gaand aan de behandeling deden. Hierbij had cliënt al via de kaarten de boodschap gekregen dat ze bepaalde vertrouwdheden in haar leven los mag gaan laten. Die vertrouwdheden maken op dit moment dat ze niet verder groeit. Een boodschap die ze zelf erg ook al had gevoeld.


De boodschap van de kraai

Ze stuurde me later die dag een spirituele uitleg over de kraai van de website Spiru. Ik citeer enkele alinea's. De volledige tekst is op genoemde website te vinden.


'De timing is gunstig om alles wat niet meer bij je past van je af te schudden en vol in je eigen kracht te staan. Dat betekent afscheid nemen van plekken, gewoontes en mensen die jou niet helpen om verder te komen. Laat los, zegt de kraai. Weet dat afscheid nemen altijd ruimte maakt voor iets nieuws, misschien wel iets beter. De kraai is de boodschapper tussen meerdere werelden en weet dat je wordt omgeven door liefdevolle energieën. Vertrouw erop dat je wordt geholpen. Vraag de kraai om de boodschap over te brengen of om de juiste mensen jouw pad te laten kruisen.'


Het verwondert me, en eigenlijk ook weer niet, hoe alles altijd klopt en in elkaar past:)


Comments


bottom of page