top of page

Waar kijk je nog niet met liefde naar jezelf?

Vanochtend een vriendin aan de lijn gehad die kampt met overgewicht. ‘Wen, wat moet ik doen? Niets helpt. Die buik wordt groter en groter’, riep ze bijna wanhopig. We besluiten spontaan om telefonisch een energetische sessie te doen. Ze wil graag weten wat er onbewust speelt waardoor het haar niet lukt om af te vallen.

Aanschouwen

Ik vraag haar contact te maken met haar buik. Vervolgens doen we samen een visualisatie/meditatie -oefening (ik kijk mee) waarin ze zichzelf visualiseert in een grot en van een afstandje naar zichzelf gaat kijken. Hoe zit ze erbij? Ineengedoken bv, of juist met een open houding? Hoe voelt ze zich? Welke emotie ziet ze? Wat valt haar verder op? Enzovoort. Het is daarin belangrijk geen oordeel te hebben. Het gaat puur om het aanschouwen en te voelen wat er gevoeld wil worden.

Inzichten

Door op deze manier naar zichzelf te kijken en alles emoties er te laten zijn en te voelen, komt er ruimte en kan haar hogere zelf inzichten geven in wat er onderhuids speelt. Die inzichten geven meer duidelijkheid waarom het, in het geval van mijn vriendin, niet lukt om af te vallen.


Zelfbescherming

Het wordt mijn vriendin tijdens de sessie duidelijk dat ze haar overgewicht bewust in stand houdt. Als zelfbescherming in het bewustwordingsproces waarin ze momenteel zit. Ze heeft in haar leven altijd veel aandacht van mannen gehad maar na een nare en slepende ervaring met haar ex-man, is dit haar ‘manier’ om even niet aantrekkelijk te zijn voor het andere geslacht.


Jezelf verliezen

Als ze in het verwerkingsproces waarin ze momenteel zit mooi slank was geweest, wist ze dat ze veel aandacht van de andere sekse zou krijgen. Die aandacht zou ze in de huidige situatie niet op een constructieve en met voldoende eigenwaarde, kunnen hanteren. Niet zonder uiteindelijk weer te vervallen in een bepaalde rol. Een rol van willen pleasen. Ze heeft een oud patroon los te laten van zichzelf verliezen in een relatie.


Dik zijn geeft rust

Het dik zijn maakt dat ze rustig (zonder afleiding) door haar persoonlijke bewustwordingsproces kan gaan. Het dik zijn geeft haar rust, terwijl ze het zelf anders ervaart natuurlijk. Ze is al die tijd gefocust geweest op de innerlijke criticus die het maar niet lukt om af te vallen. En die zichzelf steeds lelijker begon te vinden. Wat ook weer invloed had op haar eigenwaarde. Nu ze de onderliggende beweegreden van haar overgewicht weet, en de bijbehorende emoties heeft gevoeld, kan ze anders naar haar lichaam kijken. Met meer zelfcompassie. Haar dik zijn is er op dit moment niet voor niets. Ze kan het nu accepteren en met begrip en zachtheid omarmen. In plaats van ertegen te vechten.

Anders kijken

Waar je ook last van hebt, er zit altijd een onbewuste boodschap onder die vraagt om met meer begrip naar jezelf te kijken. De omstandigheden zijn er niet om je ‘tegen’ te werken maar om je te helpen in je persoonlijke bewustwordingsproces. Waarbij je oude emoties mag leren loslaten.

Het is een andere manier van kijken. Niet vanaf de buitenkant (dik zijn) en vanuit ‘ik doe het niet goed’. Hierdoor beland je in een strijd met jezelf. Het is kijken vanuit het oogpunt van ‘compassie hebben met jezelf’. Vanuit ‘wat mag in mij bewust worden waar ik nog geen liefde heb voor mezelf’.


Spreekt deze manier van werken je aan en wil je voor jezelf ook stappen zetten in je bewustwordingsproces? Bel of mail me voor meer informatie of voor het maken van een afspraak: 0636417646 of wendy@quen.info


101 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page